Lord Hurd: Skamligt av Brown

Efter Gordon Browns bombnedslag i eftermiddag om att han, valets store förlorare, vill regera vidare med det andra förlustpartiet Liberaldemokraterna, även om de tillsammans inte har majoritet i parlamentet, har flera äldre tungviktare i brittisk politik trätt fram och uttryckt sin ilska över Browns tilltag.
Just nu intervjuas Margaret Thatchers inrikesminister Lord Hurd som tycker Gordon Browns agerande är skamligt. Det är hårda ord från en genuin brittisk gentleman.
Dessförinnan höll Sky News ett samtal med flera tidningsredaktörer som alla tycker att Brown spelar högt med nationens framtid. I ekonomiska kristider bör inte politiker göra allt för att klänga sig kvar vid makten. Ingen av dem tror att Brown kommer att lyckas, men han har satt sig själv i en något bättre situation.
Samtidigt har Brown försatt sin tilltänkta koalitionspartner, Liberaldemokraterna, i en mycket besvärlig situtaion. Liberaldemokraterna ser ut som veligpettrar, eftersom de hela helgen och tidigare under måndagen sagt att förhandlingarna med konservativa partiet, som blev största parti i valet, går bra. LibDem hade tänkt spela ut de båda större partierna mot varandra, men Brown har ruckat den planen.
Och precis nu kommer konservativa partiets motdrag i Sky News: man lämnar ett sista bud till Liberaldemokraterna. Nu måste de bestämma sig.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen