Labourpolitiker: vansinne av Brown

Nu går också tidigare tunga Labourpolitiker ut emot Gordon Browns försök att sitta kvar som premiärminister till i höst. Förre försvarsministern John Read intervjuas i Sky News. Han tycker det är rätt att Gordon Brown avgår som partiledare. Labour förlorade valet. Men att sitta kvar som premiärminister i en koalition med ett annat förlorande parti, LibDem, är vansinne (“crazy”).
John Read menar att det kommer att straffa Labour i nästa val, eftersom väljarna uppfattar det som att man struntar i valresultat. Det kommer också att förstöra Gordon Browns eftermäle.
Liberaldemokraterna tycks dock lockade av erbjudandet. De ligger i många frågor till vänster om Labour och skulle ha lättare att regera med dem än med de konservativa.
Men dessa två partier har inte majoritet i parlamentet. De måste göra upp med små nationalistiska partier i Skottland, Wales och Nordirland. Och dessa partier kommer att kräva mer pengar från London till sina regioner.
En sådan regering kommer inte att hålla. Finansmarknaderna kommer att ge en hård dom, liksom många brittiska tidningar. Och medierna i England är ju inte snälla….
Därmed är det nog så att Storbritannien snart kommer att gå till val igen. Detta trots att vad detta land behöver mer än något annat är politiskt ledarskap som ser till att minska ett fruktansvärt stort budgetunderskott.
Jag hoppas att Labour och Liberaldemokraterna straffas hårt i ett sådant nyval. De visar en häpnadsväckande ansvarslöshet i kristider.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen