Lib-Lab blir en instabil regering

Den initierade politiske redaktören på Independent on Sunday, John Rentoul, som också skrivit läsvärda biografier om Tony Blair, säger till Sky News att Gordon Browns utspel idag om att Labour och Liberaldemokraterna borde bilda regering var mycket förvånande.
Rentoul menar att Brown inte kan bilda någon stabil regering, eftersom Lib-Lab inte räcker till för att bilda en majoritetsregering.
— En regering som blir beroende av små nationalistpartier i Wales, Skottland och Nordirland kan inte erbjuda stabilitet, sa han.
Och det är, som jag ser det, huvudpoängen efter dagens alla turer i London. Bara om liberaldemokraterna stöder David Cameron som premiärminister kan en stabil regering bildas som kan ta itu med de svåra ekonomiska beslut som måste fattas.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen