Höjda skatter är väl kul?

Socialdemokratiska Dala-Demokraten retar sig på Stockholmsfixeringen i valdebatten, S och medelklassen i Stockholm:

Det heter att Socialdemokraterna riskerar att stöta bort medelklassen i huvudstaden med sina rödgröna förslag om återinförd fastighetsskatt (höjning från borgarnas avgift), höjd inkomstskatt för de med inkomster över cirka 40.000 kronor i månaden och en återinförd förmögenhetsskatt. […]
Visst går det att kritisera den fastighetsskatt som de rödgröna föreslår. Husägaren har ju inte de pengarna som ska betalas i skatt förrän huset säljs. Men personen äger en förmögenhet i form av värdet på sitt hus. […]
Att personer med hög inkomst får dra ett tyngre skattelass än de med lägre inkomst, inte bara i kronor utan även i procent, är inte heller orimligt. […] De får också ofta igen mycket i form av att de har högsta ersättningsnivån i sjukförsäkringen, erhåller högsta nivån i allmänna pensionen, har barnbidrag trots god inkomst och mycket annat.

Här har vi ett ärligt Socialdemokratiskt budskap: ”Du som jobbar ska betala allt högre skatt, sura inte, du får ju barnbidrag.”
Tidningen gillar inte att partiet försöker lindra skattehöjarprofilen gentemot Stockholms medelklass:

Blir [S-politiken] alltför riktad åt mitten och att gynna medelklassen riskerar partiet att tappa väljare till vänster och bland arbetare. Flera av dem brukar valskolka om S-politiken blir för mitten- och medelklasstillvänd.

Jag håller med. S borde säga det man tänker: alla som tjänar mer än 25.000 kr per månad ska skinnas! De är rika svin som minsann ska få betala.
Socialismens starkaste drivkrafter har alltid varit avundsjuka och jantelag. Nu när man samarbetar med Vänsterpartiet (före detta kommunisterna) borde man ta chansen att tala ut, att lufta de värderningar man bär på där innerst inne. Tala om hur illa man tycker om de medborgare som inte behöver politikernas omsorg. Hur förbannad man är på dem som det går bra för. Man borde tala om att man vill ta ner deras irriterande självkänsla några snäpp. Visa dem vem som bestämmer!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , LO, socialism, , , fackföreningsrörelsen, bidragslinjen)

Rulla till toppen