Grova FP-utfall mot friskolor

Har Folkpartiet tappat tilltron till valfrihet i utbildningspolitiken? Man tar sig för pannan när man läser en intervju i brittiska Sunday Mirror, där Jan Björklunds statssekreterare Bertil Österberg låter som en Vänsterpartist, Flagship Tory free schools scheme condemned by Swedish education minister Bertil Ostberg:

Den konservativa regeringens planer för friskolor fördöms – i Sverige, därifrån idéen kommer.
Upplägget som uppmanar föräldrar att starta lokala skolor finansierade av offentliga medel är modellen för friskolor som växte fram där på 1990-talet. Men den svenske statssekreteraren i Utbildningsdepartementet, Bertil Östberg gick till angrepp mot skolorna som misslyckade och varnade Storbritannien för att införa liknande system. […]
Österberg säger till Sunday Mirror: ”Vi har faktiskt sett ett fall i kvaliteten i svenska skolor sedan friskolor introducerades.”

Vad är detta för skitsnack?!!
Utbildningsminister Jan Björklund måste förklara vad hans statssekreterare håller på med. Har han fått solsting?
Det här är ju vansinniga uttalanden som jag inte vill tro att en representant för Alliansregeringen sagt. Har den brittiska tidningen intervjuat en Vänsterpartist och förväxlat namn på vem man intervjuat?
Vi måste få ett klargörande från FP och utbildningsdepartementet!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen