Blockpolitiken stärker demokratin

Den här bloggen har ihärdigt hävdat att blockpolitiken är en välsignelse för Sverige och för demokratin, senast i polemik med Niklas Ekdal.
Nu har flera andra röster kommit fram till samma slutsats. Exempelvis Borås Tidning skriver i dagens ledare, Länge lever blockpolitiken:

Det var inför företagarna på Svenskt Näringslivs framtidskonferens som Sahlin sträckte ut handen – och fick nobben. Skälet är glasklart. Regeringen har en klar och tydlig reformagenda att genomföra, utan inblandning från de rödgröna. Förståeligt nog vänder man sig särskilt mot Vänsterpartiets inflytande.
Det är valrörelse och blockpolitiken är mer cementerad än någonsin.
Tydligen har väljarna inget emot det förstelnade läget i svensk politik. Enligt en rapport från Surveyinstitutet vid Linnéuniversitetet, presenterad av fil. dr. Magnus Hagevi, sympatiserar väljarna mer med blocken än med partierna, särskilt regeringsalliansens anhängare.

Att väljarna gillar blockpolitiken är lika självklart som att etablissemangen inte gör det. Blockpolitiken ger nämligen VÄLJARNA den avgörande makten. Med blockpolitik finns inget utrymme för mygel och “förhandlingar” i maktens korridorer och i stängda rum. FOLKET har avgjort var majoriteten ligger. Politikerna har bara att verkställa folkets beslut.
Så ska det vara. Låt nu svenska folket avgöra om de rödgröna, med alla deras ansvarslösa utfall i såväl in- som utrikespolitik är regeringsdugliga. Ingen annan ska avgöra detta.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen