Gaza-aktivister attackerade israeliska soldater

Så visade det sig att det huvudlösa PR-jippot med kändisar på båtar spårade ut och blev till katastrof. När israeliska befäl gick ombord på fartygen på väg till Gaza blev de attackerade med järnrör och knivar, rapporterar AP, Reuters, turkiska NTV och israeliska Haaretz.
Så mycket för fredsaktivism.
Hamas och tidigare PLO har utfört mängder med försök till vapensmuggling in i Gaza. Vapen avsedda för att döda israeler. Av säkerhetsskäl borde Ship to Gaza ha följt anvisningarna och låtit förnödenheterna man transporterade gått via en hamn där de kunnat inspekteras. Eftersom man inte gjorde detta är det rimligt att fråga om inte varuleveranserna bara var ett svepskäl för att provocera fram våld.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen