Alliansen satsar på ansvarstagande

I helgen presenterade Alliansen sin valplattform om den övergripande reformagenda som Alliansen avser genomföra och som vi söker väljarnas förtroende för.
Reformagendan summeras i följande rubriker:
– Jobba Sverige ur krisen och stärka sammanhållningen
– Ge barn och ungdomar hopp om framtiden
– Stärka de offentliga finanserna
– Förbättra kvaliteten i välfärden
– Ta ledningen i klimatarbetet
Det är de tyngsta och mest avgörande samhällsfrågorna i vår tid.
Göteborgs-Posten skriver i ledare, Äntligen borgerliga visioner:

Å en sidan ger regeringspartiernas visioner en relativt tydlig bild av vad alliansen utgår ifrån när de formulerar sin reformagenda inför valet. Å andra sidan är valplattformen allt för luddigt formulerad för att man skall kunna säga mer exakt i vilka vallöften den slutligen kommer att landa. Men något man kan räkna med är ändå att det inte kommer att fläskas på med ofinansierade löften som riskerar att äventyra landets ekonomi. Det påtalade också de fyra ministrarna som presenterade valplattformen.

Alliansen satsar med andra ord först och främst på att framstå som mest ansvarsfull. Det är förmodligen en smart strategi i dessa dagar då allt fler länders ekonomi är i gungning och osäkerheten är stor om vad som ska hända.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen