Socialliberala extremister i Khomeinis knä

Expressen-medarbetare som Sakine Madon och Isobel Hadley-Kamptz ropar ”islamofobi!” så fort en icke-muslim har fräckheten att ta upp uppenbara problem som följer med den kulturkrock det innebär när det av kristendom och upplysning genomsyrade västerländska samhället möter den av förmedeltiden influerade och icke-reformerade islamska världen.
De säger sig hånskratta åt att radikal islam anses vara ett problem, vilket de naturligtvis är fria att göra. Men kanske inte inför de hundratusentals anhöriga (varav de flesta muslimer) som fått se sina kära mördade i islams namn.
Värre är att dessa socialliberaler använder totalitära metoder för att försöka brännmärka och tysta sådana som mig, som inte följer de den politiska korrekthetens bugande inför blodtörstiga förtryckare och fiender till människors frihet.
De båda går till storms — i Expressen och idag i SVT Debatt — mot Ayaan Hirsi Ali, Lars Vilks och mig efter vår diskussion i Axess TV förra veckan.
De struntar i en viktig ny sakdiskussion i tiden för att istället gå till billiga personangrepp, vilket knappast är i liberal anda. De låter mer som metoder för antidemokrater och intoleranta extremister som motsätter sig fri och öppen diskussion.
Om jag skulle sjunka ner till samma tarvliga nivå skulle det låta så här:
”Ärligt talat ser jag ingen som helst substans till förmån för frihet i deras inlägg, däremot kan deras inlägg tolkas som försvar för ayatollah Khomeini och hans blodiga religiösa tyranni i Iran. Är han Expressens nya socialliberala hjälte, måntro? Expressens nya Gud skulle väl vara för mycket sagt…”
Men vad tillför det att kasta gjyttja i form av anklagelser om islamofobi, eller anklagelser om att krypa för Khomeinis förtryckarregim?
Ingenting.
Jag förundras över att man inte tar hotet från radikal islam på allvar, och att man kallar varje kritiskt andetag mot islamistiskt förtryck för islamofobi. Per Ahlmark skrev i sin banbrytande treologi om vänsterns skuld att en ny fara, en annan fara än vänsterns tyranni, väntar vid horisonten:

Framför allt: den tredje totalitära världsåskådningen under de senaste hundra åren har nu trätt fram med kraft och tydlighet. Efter kommunismen och nazismen ser vi hur den islamska fundamentalismen ställer liknande krav på oss. Vi ska anpassa oss till dess anspråk som inte medger invändningar, pluralism eller kompromisser.

Ni hör själva. Sakine Madon och Isobel Hadley-Kamptz står redo att ropa: Per Ahlmark är islamofob! Per Ahlmark är inte liberal!
Socialliberaler gör bort sig fullständigt och agerar nyttiga idioter om man fortsätter att försöka stämpla varje kritisk kommentar om islamism som någon sorts sjuklighet.
Lägg av!
Ni borde veta bättre.
– – – – –
Mer i bloggen på temat:

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , ,, , , , , , )

Rulla till toppen