Simpsons stöder South Park – gör socialliberaler?

Dagens Nyheter rapporterar idag, Muhammedkarikatyrerna: Simpsons stödjer hotade South Park:

I [aktuellt Simpsons-avsnitt] skriver Bart upprepade gånger på svarta tavlan: “South Park – We’d Stand Beside You If We Weren’t So Scared”.
En lekfull blinkning i det lilla formatet, kan tyckas. Men med tanke på den storm som i förra veckan blåste upp kring South park-skaparna blir den korta sekvensen ännu ett inlägg i den pågående debatten kring yttrandefrihet och religiös fundamentalism. […]
Som DN tidigare berättat har South Park-skaparna Matt Stone och Trey Parker blivit hotade i ett uttalande på hemsidan Revolutionmuslim.com efter att de skildrat profeten Muhammed utklädd i björndräkt.

Såväl TV-bolaget Comedy Central som andra har censurerat avsnittet.
Jag undrar om de socialliberaler som ivrigt stämplar varje kritisk ansats kring religionen islam som islamofobi, delar radikala islamisters uppfattning om att Muhammedskämt ska censureras, och om de därmed också i logikens namn tycker att Monty Pythons Life of Brian ska censureras.
Det är ingen skillnad om man censurerar Life of Brian eller Muhammedinslag i nyinspelade komediprogram. Jag anser det vara tragiskt att yttrandefriheten hotas på detta sätt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen