Företag i Gnosjö utmanar el-oligopolet

Debattsiten Emils tankar rapporterar i Nu är det dags att ta strid mot el-oligopolet:

Det höga elpriset är ett hot mot många företag […] Lösningen är att företag kan samverka och tillsammans bygga anläggningar. I Gnosjöregionen, där jag är verksam, är man van vid att gå från ord till handling, säger energirådgivaren Anders Axelsson.
Nu har femton företag startat nätverk E-Kraft. Alla företag i Sverige kan delta i nätverket, oavsett storlek. Målet är att börja bygga förnybar kraft, främst vind och vattenkraft. På kort sikt hoppas man bli några hundra företag och på längre sikt 1000-tals.

Glädjande när ett problem inte bara förvandlas till krav på politikerna, utan att människor tar saker i egna händer.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen