Moderaterna tar täten i jobbfrågan

Moderaterna går om Socialdemokraterna när det gäller att ha störst förtroende i uppgiften att minska arbetslösheten. Det rapporterar Realtid/TT i Moderaterna tar täten i jobbfrågan:

32 procent svarar Moderaterna på frågan ”Vilket parti känner du störst förtroende för när det gäller jobben och arbetslösheten”. 27 procent svarar Socialdemokraterna, enligt en undersökning som pr-byrån Westander låtit Sifo göra, skriver Dagens Industri.
Sifo har ställt samma fråga i motsvarande mätningar under det senaste året och tidigare har Socialdemokraterna alltid haft övertaget.

Detta var Socialdemokraternas paradgren under andra halvan av 1900-talet. Att man förlorade initiativet inför valet 2006 var en viktig förklaring till valförlusten då. På sätt och vis är det remarkabelt att Alliansen lyckats bibehålla initiativet under regeringsinnehav och global finanskris.
Det här är en viktig aspekt när osäkra väljare går till vallokalen i höst. Till slut kan det bli den ansvarsfulla ekonomiska politiken som ger Alliansen förnyat förtroende. 
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen