Rödgröna saknar beslutspotens

Infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) och Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M) påpekar att de rödgröna, genom att föreslå folkomröstning om Förbifart Stockholm upphäver det samförstånd som funnits över blockgränserna om trafikinvesteringar, Sveket om Förbifarten får konsekvenser för hela landet:

Stockholmsöverenskommelsen, där Förbifart Stockholm ingår, ska avlasta dagens kollektiv­trafik och vägar, vilket gynnar både miljön, tillväxten och regionens pendlare. Genom att bryta ur Förbifarten äventyrar oppositionen även de spårsatsningar i Stockholm som Miljöpartiet är för.

Nu spolas helt plötsligt blocköverskridande uppgörelser. Och därmed riskeras investeringar i kollektivtrafiken. Finns det något som Mona Sahlin inte kan svika och överge?
Vad är meningen med att komma överens med S om de aldrig står för sina löften? Och vad har väljarna att vänta om man när som helst överger det man tidigare lovat?
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , )

Rulla till toppen