Miljöpartiet under den blanka fernissan

Efter Maria Wetterstrand framträtt i Göteborg och fått applåder av småföretagare skriver Göteborgs-Posten i ledare, Viktigt skrapa MPs fernissa:

Och allra bäst röstmaximerar man genom att framstå som ett relativt harmlöst mittenparti. Det är precis den bilden som Maria Wetterstrand arbetar så hårt för att föra fram. […]
När taktikern Wetterstrand officiellt placerar sig höger om S, bör man inte heller glömma bort att språkröret när hon tillfrågades inför förra valet vad hon skulle rösta på, om hon inte fick rösta på sitt eget parti, svarade Vänsterpartiet. Och samma svar lär man få av majoriteten av de som utgör partiets kärna.
Under all fernissa och alla väl valda ord om att värna småföretagare så finns nämligen den utpräglade vänsterpolitiken kvar. Bland annat vill Miljöpartiet återinföra ”flumskolan” genom att avskaffa betyg, är starkt emot EMU och är kritiska till jobbskatteavdragets fjärde steg. Man vill också stänga ned all kärnkraft och anser inte att tillväxt kan gå hand i hand med arbetet för en bättre miljö.

Ja, det blir viktigt att valrörelsen kan göra klart vad Miljöpartiet är, och inte vad många väljare hoppas att det är.
Se mer: Neo klär av Maria Wetterstrand. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen