Rekordlågt förtroende för Obama

Förra månaden fick president Obama igenom sin ”historiska” sjukvårdsreform. Men väljarna är i högsta grad skeptiska. Aldrig har förtroendet varit så lågt för presidenten som nu.
För första gången visar summan av alla aktuella opinionsmätningar att fler amerikaner ger presidenten icke-godkänt än de som godkänner hans arbete.
I mätning utförd åt USA Today ger 50 procent icke-godkänt betyg för Obama, medan 47 procent ger godkänt. Fox News publicerar mätning där  48 procent underkänner presidenten och 43 procent ger honom godkänt. I Rassmusen Reports mätning är 53 procent kritiska mot presidenten, 47 procent ger honom godkänt. Och hos Gallup är 48 procent kritiska, 45 procent ger godkänt.
Frågan är om inte sjukvårdsreformen kommer att rivas upp efter kommande val. Inte minst därför att Obama har skjutit genomförandet av förmånerna på framtiden. Avgifterna ska medborgarna däremot tvingas börja betala i förtid.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen