Oansvariga strejker

IF Metall har slutit avtal för 22 månader med löneökningar på 3,2 procent, vilket på årsbasis motsvarar tjänstemännens avtal. LO-förbunden GS och Livs har gjort detsamma. Unionen och Sveriges Ingenjörer har ett nytt 18-månders-avtal.
Men Pappers ger sig inte. De har varslat om strejk till imorgon.
Det är oansvarigt att i dessa osäkra tider kräva stora löneökningar. Svenska företag har att konkurrera på den globala marknaden. Om man inte klarar den konkurrensen försvinner jobben i Sverige. Pappers borde besinna sig.
Folkbladet rapporterar i Dyrbar strejk:

— Vi har förhandlat i tre månader på central nivå. Det har pågått i 13 veckor och det har varit 50 möten, säger Per Bjurbom, produktionsdirektör vid Billerud och förut vd i Skärblacka bruk.
Vad får det för konsekvenser?
— Den stora konsekvensen är att våra kunder drabbas, förtroendet för… det har ju varit bekymmer i Finland under lång tid, med fackliga relationer och många strejker. Nu är vi rädda för att det här kommer att sprida sig till Sverige också. Det kommer att skada oss.

Det är som att fackförbund vill att arbetstillfällen ska lämna Sverige. Totalt obegripligt. Pappers borde godta samma villkor som andra industrifack.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,, , , , )

Rulla till toppen