Dagens rubrik: De glömde politiken

Med pompa och ståt meddelar S, V och MP i Eskilstuna att man går till val som en koalition i höst.
Eskilstuna-Kuriren summerar intrycket av pressträffen i rubriken: De glömde politiken.
En talande iakttagelse. Man skriver i ledaren:

Vi vet att de tre partierna vill regera och regera tillsammans. Men det viktigaste är fortfarande okänt – själva politiken. Hur kommer majoritetspolitiken att förändras genom det gröna nytillskottet – om trepartialliansen vinner valet?

Politik blir allt mer spelet i sig, medan sakinnehållet hamnar i skymundan. Vi måste stoppa den utvecklingen!
Visserligen brukar man i Amerika säga att politik är ”showbusiness for ugly people”, men jag vill starkt protestera mot den cyniska analysen. Det är värderingar och konkreta förslag som är politikens kärna. Och politiker som inte levererar sakpolitik borde förlora val och förbli okända.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen