Nytt bidragsfusk i mångmiljonklassen

Än en gång har det avslöjats hur en person lurat till sig mångmiljonbelopp från Försäkringskassan genom att hävda att man är så sjuk att man behöver flera personliga assistenter. Hallands Nyheter rapporterar i Man fick miljoner i assistansstöd:

Polisen misstänker att en 32-årig man låtsats vara cp-skadad och på så sätt sen 2007 lurat till sig närmare fem miljoner kronor av Försäkringskassan. [Mannen] är beviljad cirka 170 000 kronor i månaden i assistansersättning av Försäkringskassan. Ytterligare fyra personer, som har fungerat som assistenter åt 32-åringen, är misstänkta för grovt bidragsbrott och hämtades in till förhör. De har fått lön utan att de behövt vårda 32-åringen, enligt polisen. […]
Vid en röntgen av huvudet kunde inte läkarna upptäcka någon skada på hjärnan. I det medicinska underlaget konstaterar en läkare att det som talar emot att 32-åringen skulle vara cp-skadad är att skadan inte syns på röntgenbilderna.
Vid ett tillfälle skulle 32- åringen läkarundersökas närmare, men läkaren fick avbryta eftersom mannen for runt så mycket att det var praktiskt omöjligt.
– Det är i stort sett det enda man har gjort och ändå betalar Försäkringskassan ut cirka 170 000 kronor i månaden, berättar Claes Björnerhag vid länskriminalen i Halland.

Det är alltså bara att larva sig lite, så strömmar skattemedlen i hundratusentals kronor per månad ut från Försäkringskassan likt en vårflod.
Och för nöjet att försörja bedragare betalar vi världens högsta skatter.
Sverige är fantastiskt!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,, , , , , , , , )

Rulla till toppen