Krigshjälte skäller ut Gordon Brown

Korpral Johnson Beharry är den förste soldat sedan 1965 som varit i livet för att ta emot Storbritanniens allra främsta hedersbetygelse, Viktoriakorset. Det mod som medaljen kräver innebär att de flesta mottar den postumt.
Bloggen har berättat om de exempellösa insatser som Johnson Beharry gjorde 2004 under Irakkriget (Första Viktoriakorset på 40 år, Hjältedåd). Ensam och på eget initiativ räddade han livet på 30 soldater vid två bakhåll norr om Basra.
Nu har Beharry fått nog av premiärminister Gordon Browns bristande respekt för trupperna. För Englands största tidning berättar han hur hans ilska vuxit under flera möten med premiärministern där denne inte visat någon respekt för de uppoffringar som soldater utsätter sig för, på hans order.
Beharry berättar i When Gordon Brown offered me his hand I turned and walked away om hur premiärministern vid olika ceremonier inte inte tittat soldater i ögonen, inte tagit dem på allvar och inte varit stilla under tyst minut för de stupade.
Detta beteende har gjort Johnson Beharry rasande. ”Jag hade lust att klippa till honom.” Och när en ny ceremoni ägde rum vägrade korpralen att ta premiärministern i hand. Till Sun säger han:

Jag kan inte komma över hans bristande respekt. Hans sätt att reagera mot soldater är fruktansvärt.
Det handlar inte om mig eller min medalj. Det handlar om oss alla. Vi representerade armén inför honom, och han tycktes inte bry sig det minsta.
Jag vill inte tro att han är sån. Han kan visa att jag har fel genom att visa att han respekterar trupperna.
Det här har inget med parlamentsvalet att göra, eller vem jag vill se som premiärminister. Jag har ett personligt problem med honom, med Gordon Brown the man.

Ord och inga visor.
Och man kan ju inte annat än hålla med. Politiker kan sända ut soldater på uppdrag där de dör. De gör den ultimata uppoffringen. Då borde politiker visa respekt för dem som ställer upp och gör skitjobbet åt politikerna.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , )

Rulla till toppen