‘Vi kommer inte höja alla skatter’

Gårdagkvällens duell mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och oppositionsledaren Mona Sahlin i TV4 Kvällsöppet försökte Sahlin med det gamla vanliga retoriska knepet att angripa motståndaren för att själv slippa tala om vad man själv vill göra.
Men Reinfeldt gick inte i fällan. Han blev inte defensiv, utan ställde på ett förödande tydligt sätt samma krav på Sahlin, som ofta blev svarslös. Den mest minnesvärda formuleringen ur debatten var när Sahlin sa, ”Vi kommer inte att höja alla skatter”.
Det säger nog allt.
Vi medborgare kommer alla att få betydligt mindre kvar i plånboken vid en rödgrön valseger. Allt blir dyrare. Eller förbjudet. Istället höjs bidragen.
De rödgröna vill göra det enklare att leva på bidrag, medan de som arbetar och sliter ska bestraffas.
Vem jag tycker vann debatten är givet. Mer intressant är att 69 procent av nära 20.000 läsare i Aftonbladet.se tycker att Reinfeldt vann. 31 procent anser att Sahlin vann. I Expressen.se svarar 80 procent att Reinfeldt vann, 20 procent håller på Sahlin. I SVD.se röstar 85 procent på Reinfeldt och 15 procent på Sahlin.
Se mer: DN,2, SVD, AB. (Andra intressanta bloggar om , ,
, , , , , , , )

Rulla till toppen