Minoritet mot minoritet

Sveriges Unga Muslimer har bjudit in en böghatande predikant. Minoritet står mot minoritet: muslimer mot homosexuella.
Därmed kan olika samhällsaktörer inte längre gömma sig bakom politiskt korrekt stöd till en minoritet därför att den är minoritet. Man måste ta ställning i sak. Men det har visat sig svårt.
Vi har ju fått lära oss att minsta kritik mot islam är lika med islamofobi.
Och enligt samma politiska korrekthet är kritik mot homosexualitet lika med homofobi.
Hur ska medierna klara detta? Antingen bli homofob eller islamofob?
Nej, den här bloggen har ofta påpekat det absurda i att med automatik stämpla något som fobi, bara därför att kritik framförs. Med en sådan definition skulle ju kritik av gulag, fånglägren i kommunistiska Ryssland, vara sovjetofobi. 
Att ifrågasätta och kritisera är en del av samhällsdebatten. Det måste gälla också vad muslimer eller homosexuella säger och står för.
Gränsen går vid hot och våld. Sveriges Unga Muslimer har bjudit in någon som predikar ”död åt homosexuella”. Det är inte kritik av homosexualitet, det är uppvigling till våld. Det är brottslig verksamhet.
Här kan man nog tala om fobi. Men är det också fobi att konstatera fobi? Nej, att konstatera att Sveriges Unga Muslimer bjudit in någon som är primitivt hatfylld är inte islamofobi, utan fakta.
Sydsvenska Dagbladet skriver i Perversioner:

Abdullah Hakim Quick är känd för hätska utfall mot homosexuella som han sagt skall dödas eftersom de annars kommer att ta över och förstöra samhället.
Kalla det skattepengar i arbete: under 2009 fick Sveriges unga muslimer över 2,2 miljoner kronor i organisationsstöd via statliga Ungdomsstyrelsen.

Svenska Dagbladet skriver i Bryt med jude- och böghatarna:

Förra året gästade Khalid Yasin samma konferens. Han har predikat samma budskap. 2005 tog SUM hit Riyadh ul Haq, även han extremist på samma sätt.
Att religiösa fundamentalister har galna åsikter och yttrar dem är vare sig konstigt eller förbjudet. Men breda ungdomsorganisationer, som säger sig motverka fanatism och dessutom uppbär statsbidrag just för att bedriva ”verksamhet som inte strider mot demokratins idéer” behöver inte gång på gång ge utrymme åt dessa.

Skattepengar går till propaganda om att döda homosexuella. Sverige är fantastiskt!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen