Kriminologerna gör gärningsmän till offer

SVT Uppdrag granskning hade ikväll ett riktigt upprörande fall av samhällsröta, Den andra våldtäkten. En 16-årig kille har begått sexövergrepp mot två tjejer och dömts i både tingsrätt och hovrätt för våldtäkt i båda fallen. Och detta på killens erkännande i ena fallet och på dna-bevis i det andra.
Ändå ställer sig skolan, fritidsgården och kyrkan på gärningsmannens sida.
I studiosamtalet efter reportaget undras varför vuxna i ett helt samhälle kan, bokstavligen, applådera gärningsmannen under skolavslutningen i kyrkan.
Men det är ju inte ett dugg märkligt. Enligt dogmen i svensk kriminologi är våldverkarna dem som det är synd om, medan brottsoffren bara är besvärliga när de vill ha rättvisa och upprättelse.
Kriminologi är en kvasivetenskap som av någon anledning totalt dominerar alla offentliga institutioner. Det är därför rektorn på grundskolan där det ena övergreppet skett, anser sig vara “neutral” och “inte tar parti” mellan den dömde våldtäktsmannen och hans offer. Det är därför pastorn tycker det är fint och starkt när våldtäktsmannen får “demonstrera” sin oskuld i kyrkan, medan hans våldsoffer förtalas och hotas.
Reportaget visar bara den helt logiska konsekvensen av svensk kriminalpolitik kontrollerad av kriminologerna. Detta samhälle utanför Örnsköldsvik lever helt i enlighet svensk politisk korrekthet.
Det är först när kriminologerna avslöjats och vi återgår till en traditionell juridisk rättvisefilosofi som den här typen av händelser kan förebyggas. Straff är viktiga och har två syften: brottslingen sonar sin skuld till brottsoffret, och genom att avtjäna straff kan brottslingen återupprättas.
Först när det offentliga Sverige står upp för denna rättsskipning kan folket ta domstolarna på allvar och känna respekt för hur vi hanterar brott och straff.
Se mer i bloggen:  Kriminologi ideologisk lekstuga, Finns fri vilja?, Lägg ner kvasivetenskapen kriminologi, Så är så kallade kriminologer igång igenTilläggsstraff istället för rabatt till återfallsförbrytare, Rödgröna står på kriminellas sida.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen