Miljö, bensin och klåfingriga politiker

Så har politikens klåfingrighet åter demonstrerat sin totala oförmåga att förstå verkligheten utanför sammanträdesrummen.
Tusentals bensinmackar har lagts ner. Och nu riskerar ytterligare tusentals att gå samma väg  pga politikens “miljökrav”, rapporterar Rapport ikväll (SVT Play):

Pumplagen får inte leda till att bensinmackar läggs ner. Mindre bensinstationer ska inte tvingas sälja miljövänliga bränslen. Det säger miljöministern idag, som är beredd att riva upp pumplagen.
På mindre än fem år har var fjärde mack försvunnit. Nu väntas betydligt fler att slå igen när sista etappen av pumplagen träder ikraft. Den innebär att också små stationer på landsbygden måste investera i minst ett alternativt bränsle. Det kan kosta från några hundra tusen till tre miljoner kronor.

1.100 mackar har begärt dispens från lagen, för att kunna överleva. Om de inte får det får Miljöpartier som de vill: inga bensinmackar på landsbygden.
Som väl är går nu miljöminister Andreas Carlgren (C) in och lovar att mackarna ska få dispens. Om så krävs tänker han föreslå ändring av lagen.
Bara idioter har kunnat undgå att förstå att effekten av att ställa politiska krav om dyra investeringar på småföretagare kommer att betyda döden för landsbygden. Den här bloggen skrev i mars 2008 när det S- och MP-förberedda förslaget drevs igenom:

Riksdagen slår undan benen för lanthandeln.

Detta eftersom många bensinmackar också bedriver lanthandel (eller tvärtom).
Miljöpartisterna har här lagt en död hand över stora delar av Sverige. Man ställer utopiska krav, som i verkligheten betyder sämre service och ökade föroreningar. Bilisterna måste åka längre för att tanka.
Politiker kan inte sitta i Stockholm och tro att man begriper hur verkligheten ser ut överallt i detta avlånga land. Men det är precis vad Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna fått för sig.
Hur många galna lagar kommer inte att införas om dessa partier får bilda regering?
Den här klåfingrigheten måste utmanas. Ett steg är att låta de rödgröna förbli i opposition.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen