Konfliktskrammel från facket

Industrifacken har sagt nej till det senaste budet på 0,7 procent och börjar rusta för konflikt. Fackens kräver 2,6 procent i lönehöjning, trots den djupaste ekonomiska krisen på årtionden. Fackförbund vill också utöka sin makt och stoppa bemanningsföretag.
Men att facken skulle dra igång storkonflikt samtidigt som svenska företag redan går på knäna i kristider tror inte Helsingborgs Dagblad på. I ledare skriver man, Vapenskrammel om avtalet:

En konflikt när industrin och samhället ska återta kraft efter ett förlorat år vore naturligtvis förödande. Det inser parterna. Grundtipset är därför att det kommer att lösa sig även denna gång. Men troligen måste det till varsel och annat innan vi är där.

Man kan ju hoppas att allt är ett skådespeleri. Men det är höjden av ansvarslöshet att i det nuvarande svåra ekonomiska läget skapa ny oro och osäkerhet. Finns det ingen på vänstersidan som vet vad ansvarstagande betyder?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , ,
)

Rulla till toppen