Nystart för Alliansen

Idag presenterade de fyra borgerliga partiernas partisekreterare en ny grafisk formgivning för samarbetet partierna emellan, och ett dokument inför valet: Alliansens fyra initiativ för valseger. Det viktigaste budskapet lyder:

Väljarna kan lita på att Alliansen står för en stabil och genomtänkt politik.

Detta i kontrast till det rödgröna regeringsalternativet. Man kommer att avkräva vänsterpartierna svar om hur deras gemensamma politik ser ut och hur den ska finansieras.
Jag gillar loggan. Den är lekfull och enkel.
Nu önskar jag bara att partiledarna kan bli lika lekfulla och raka i sina budskap om varför väljarna ska ge dem fyra år till.
Där finns en del över att önska. Särskilt hur de mindre partierna ska få utrymme att profilera sig, samtidigt som Moderaterna fortsätter att vara garanten för sund ekonomi och sammanhållen regeringsduglighet.
Folkpartiet har en offensiv framtidsprofil när det gäller kravställande utbildning. Kristdemokraterna har en intressant förnyelse på gång som utmanar kulturvänstern. Och Centerpartiet har kunskap om hur företagande ska underlättas.
Men dessa profiler är inte tillräckligt fräscha, kända eller breda nog för att skapa genklang i djupa väljarled. Det måste bli mer än plakatpolitik inom regeringskretsen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen