EU-parlamentet ska utreda Tobinskatt

Medarbetare till europaparlamentarikern Lena Ek (C) förmedlar resolution och röstningsprotokoll (s 18-19) och skriver:

Jag läste ditt blogginlägg om Tobinskatten och blev lite förvånad. Det var nämligen inte alls införandet av en sådan skatt som Europaparlamentet röstade för. Jag har även läst länken till parlamentets hemsida och förundras över hur de har sammanfattat resolutionen. Resolutionen säger nämligen endast att Kommissionen ska göra en konsekvensutredning.

Det är ju märkligt att EU-parlamentets egen informationsavdelning inte förstår vad parlamentet fattar beslut om. Jag utgick naturligtvis ifrån att de förmedlade fakta. Men icke så.
Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M) skriver på sin blogg, Nej till tobinskatt:

Svaret på frågan är att parlamentet inte röstade för något införande av denna skatt. Däremot röstade man för att kommissionen innan diskussionen går vidare på det spår som G20 ledarna har fört in den på, ska utreda och analysera för- och nackdelar.

Det är glädjande att parlamentet inte tagit ställning. Men är det vettigt att EU ska ägna sina resurser åt att utreda nya skatter?
Se också sammanställning hos VoteWatch. Se också Konsten att läsa en EP-resolution (Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,, , , , , , )

Rulla till toppen