Elakt om Reagan går bra, men inte om JFK

Det är tragikomiskt att se hur svenska och amerikanska journalister går i taket över ett filmmanus som kan komma att framställa president John F Kennedy i mindre smickrande dager.
De applåderade när Castro-fanset Oliver Stone häromåret gjorde parodi på George W Bush. Och filmen där man gestaltar mord på president Bush fick fina omnämnanden på filmfestivaler (tänk hur en ny film om mord på nuvarande president skulle bemötas). När CBS i miniserie 2003 framställde Ronald Reagan som korkad, glömsk och frånvarande fick den inte mindre än sju Emmy-nomineringar.
Men när vänsterns egna hjältar utsätts för kritisk skildring, då skriker man som stuckna grisar.
Svenska Dagbladet skriver indignerat: ”TV-serie anklagas för karaktärsmord på klanen Kennedy” och man citerar New York Times: ”Allting förvandlas till en billig såpopera av värsta slag, man gör Kennedys till motbjudande gestalter.”
Brittiska Guardian meddelar att vänstern ”fördömer” filmen, som ännu bara finns som manuskript, Outrage as 24’s creator Joel Surnow rewrites the Kennedys with extra sex.
John F Kennedy var mer än en horbock, menar de.
Men som bloggen Big Hollywood skriver med ironisk ton, Suddenly Concerned About Historical Accuracy, Leftists Attempt to Kill JFK Miniseries:

Detta uppror från våra vänner till vänster ska betraktas som en positiv förändring. Nu när de upptäkt och omfamnar idén om historisk saklighet, kan vi till höger som känt växande avsky över Hollywoods vanvördiga och årtionden långa smutskastningskampanj mot vårt land, mot våra värderingar, mot våra hjältar, mot vår religion och mot våra trupper, nu förvänta oss att detta agerande är över. Eller hur?

Ja, det är en anledning till att jag avskyr kulturvänstern: den är så hycklande. Man kräver själv att bli bemött på ett helt annat sätt än man någonsin är beredd att medge för sina motståndare. Vänstern lever aldrig upp till Immanuel Kants kategoriska imperativet — handla mot andra så som du själv vill bli bemött.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen