Det röda Miljöpartiet

Det parti som ger oppositionen övertag i opinionsmätningarna är Miljöpartiet som går hem hos väljarna just nu. PJ Anders Linder skriver i sin söndagskrönika i Svenska Dagbladet, MP på väg ut ur mittens rike:

Man har hamnat i en perfekt position som modern, grönskön och oideologisk mittenkraft med regeringen till höger och partierna med rötter i socialismen till vänster. Njut så länge det varar! MP gör nog bättre ifrån sig i år än 2006. Det sörjer om inte annat den socialdemokratiska svagheten för.
Men så småningom blir det dags för den granskning som MP hittills har lyckats charma sig runt. Då blir det klart för fler att partiet har övergivit den gröna skatteväxlingen till förmån för grön skattehöjning, och då ökar medvetenheten om att en röst på Maria Wetterstrand är en röst för vänsterpartister i regeringen.

Ja, under valrörelsen kommer de två regeringsalternativen att stå emot varandra. Då kan inte Miljöpartiet flyta ovanpå längre. Man måste försvara samma politik som Lars Ohly och Mona Sahlin. En röst på MP är en röst på V.
Då kommer väljarna att tvingas se MP för vad de är, inte vad de låtsas att vara.
Se mer: opinionsmärningar inför riksdagsvalet 2010. (Andra bloggar om , , , , , , i)

Rulla till toppen