Teatern och människosynen

Så har då kulturvänstern inom teatern givit sig på arbetslinjen. På Teater Tribunalen i Stockholm sätts en pjäs upp som driver med arbetslinjen. Regissören Henrik Dahl kallar den ”barnslig” och menar att den bygger på ”obehaglig människosyn”.
Sydsvenska Dagbladet skriver i ledare, Arbetslinje att vårda:

Vad de senaste veckornas avslöjanden om sexuella trakasserier inom teaterns värld säger om den människosyn och de incitamentsstrukturer som råder där, är värt att fundera över. Här borde också finnas underlag för en pjäs.

Ja, det är hög tid att slita ner kulturetablissemanget från deras höga hästar. Det har nyligen uppdagats vilka vidriga beteenden som förekommer i dessa kretsar, där kvinnor måste gå med på samlag för att få roller.
Vänsterns maktbegär är stort, det är bara det att man omger sig av ett snällhetsskimmer för att dölja sina verkliga avsikter. Det gör inte deras agerande mindre vämjeligt, tvärtom. Utöver maktbegäret påstår de sig dessutom vara bättre än andra. Denna narcissism är farlig, för vilka brott har inte begåtts i den egna villfarelsen att det man gör sker med godaste av avsikter?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen