Sveriges anseende som tolerant land ifrågasätts

Sunday Telegraph rapporterar, Sweden’s reputation as a tolerant, liberal nation is being threatened by a steep rise in anti-Semitic hate crimes in the city of Malmo:

När hon kom till Sverige efter att ha räddats från nazistiskt koncentrationsläger behandlades Judith Popinski med stor vänlighet. Hon bildade familj i Malmö, och levde i sex årtionden lyckligt i sitt nya hemland — till förra året.
Under 2009 sattes det judiska kapellet i brand. Judiska kyrkogården vandaliserades vid upprepade tillfällen. Judar på väg hem från gudtjänst attackerades av maskerade män.
“Jag trodde aldrig jag skulle se detta hat igen under min livstid, inte i Sverige iallafall”, säger Judith Popinski till Sunday Telegraph.
“Detta nya hat kommer från muslimska invandrare. Det judiska folket är rädda nu.”
Malmös judar pekar dock inte enbart ut bigotta muslimer och deras rasistiska följeslagare i landets nynazistiska grupper. De anklagar också Ilmar Reepalu, stadens socialdemokratiske borgmästare för att inte stödja dem.
Reepalu finns i centrum för en växande konflikt sedan han sagt att det judar ser som naken antisemitism i själva verket bara är en konsekvens av Israels politik i Mellanöstern. Även om hans ståndpunkt inte är ovanlig bland Europas vänster, kritiseras han av judar för att uppmuntra unga muslimska bråkmakare till övergrepp och attacker mot dem.

Ja, varken Socialdemokraterna eller påstått antirasistiska tidningen Expo tar avstånd från förföljelse och rasism — så länge muslimska personer är ansvariga för rasistiska övergrepp. Muslimer kan nämligen aldrig anklagas för rasism eftersom de enligt den politiskt korrekta bilden enbart är utsatta för rasism och islamofobi. Muslimer kan bara vara offer, inte förövare. Tvärtom gäller för judar.
Tidningen Expo utmålar all kritik mot islam och vissa muslimers handlingar som islamofobi. Det enda man kan hitta om Reepalu på Expos hemsida är att han angrips av Sverigedemokraterna. Och i Expos ledare förnekas att muslimer begår rasistiska brott. I december heter det att muslimer trakasserades år 2009, men:

Inga dåd utfördes av muslimska grupper.

Expo blunar för hatet mot judarna i Malmö. På samma sätt som tyskarna blundade för det nazistiska våldet mot judar på 1930-talet. Förföljelsen av judar i Malmö har blivit en internationell nyhet. Men Expo ser inte förföljelsen. Den utförs av fel grupp. Muslimer kan inte begå några fel.
Vänstersidan i svensk politik måste nu vakna och öppet, utan reservationer, ta avstånd från dessa övergrepp och den förföljelse som utförs i Malmö.
Socialdemokraterna och Expo kan börja med att se det här inslaget från TV4-Nyheterna:
httpv://www.youtube.com/watch?v=YUHadpsxuQg
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, , , )

Rulla till toppen