Satsa på tjänstesektorn

Östgöta Correspondenten skriver i en utmärkt ledare, Nu är det småföretagarnas tur:

I och med satsningen på hushållsnära tjänster har regeringen redan gjort en rejäl insats mot svartjobben. Under 2008 utnyttjade 92 000 möjligheten till skattereduktion för hushållsnära tjänster, enligt SCB:s statistik. Det som hånfullt har kallats för pigjobb är i själva verket en lösning på ett modernt problem: Att många inte klarar av att vara hårt arbetande och specialiserade yrkesmänniskor och samtidigt allkonstnärer i sitt eget hem.
Centerpartiet vill nu gå vidare och även inkludera it-support i begreppet, en klok idé sprungen ur en enkel iakttagelse: Många orkar inte ägna tid åt att installera brandväggar och att uppdatera antivirusprogram.
Det finns naturligtvis en risk med skattesubventioner. Generella skattesänkningar på arbetskraft är i regel att föredra. Men när både budgetutrymmet och EU-reglerna sätter begränsningar är Centerpartiets idéer värda att ta på allvar. Dessutom är den långsiktiga trenden tydlig. Tjänstesektorn växer medan industrijobben går förlorade.
Skattesystemet borde underlätta i stället för att hindra utvecklingen.

Så sant. Tjänstesektorn är helt avgörande för att fler jobb ska kunna skapas. Att reducera skatterna på serivce gör livet enklare för oss alla, det ger fler jobb och mindre svartarbete.
Det är dags för Alliansen att låta Centerpartiet lägga fram en rejäl reform inför kommande mandatperiod.
Se också Second Opinion: Skev bild av tjänstesektorn.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen