Seger för klimatskeptiker: FN-chef avgår

FN:s klimatförhandlingschef Yvo de Boer har meddelat att han avgår efter mindre än fyra år på posten. Svårigheterna att få världens nationer att komma fram till ett nytt klimatavtal nämns som en bakgrundsinformation i medierna. Däremot inte att klimatarbetet inom FN sedan i höstas avslöjats med en rad felaktigheter och brister. 
Det är en seger för klimatskeptikerna, skriver Svenska Dagbladet i Varför avgår de Boer?

SvD:s miljöreporter Susanna Baltscheffsky tror att klimatskeptiker jublar efter beskedet om att chefen för FN:s klimatförhandlingar avgår.

Så är det nog. FN har haft en arrogant och föga underbyggd tvärsäkerhet i sin hållning.
Men när jag först hörde nyheten trodde det var ordförande i IPCC som avgått, Rajendra Pachauri. Han har större anledning att avgå, och avgångskrav har riktats mot honom. Med rätta. Han har personifierat arrogansen och dogmatismen i FN:s klimatarbete.
För att klimatforskningen ska kunna återskapa någon sorts förtroende måste man börja om. Man måste sluta skriva tvärsäkra propagandaskrifter för att istället utge rapporter som lyfta också fram tveksamheter och avvikelser — så som sig bör i vetenskapliga sammanhang.
Se mer: Australian i UN top climate change boss quits post, Deutsche Welle i New voices urge IPCC chief to step down,  ABC i Pachauri pressured to quit climate panel .
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen