Mona Sahlin styrs av Lars Ohly

I Svenska Dagbladet sammanfattar politiske reportern Göran Eriksson ett av valåret 2010 viktigaste insikter:

Mona Sahlin kan bara vara så pragmatisk som Ohly vill.

Väljarna måste komma ihåg att det inte är Socialdemokraterna som går till val på att bilda regering. Det är Lars Ohly, Peter Eriksson och Mona Sahlin som vill bilda regering tillsammans.
Under gårdagens pressträff hos Moderaterna (se förra inlägget här i bloggen) konstaterade partisekreteraren Per Schlingmann att de rödgröna var oeniga om att avskaffa avdraget för hushållsnära tjänster. Men han ville påpeka att även de miljöpartister och socialdemokrater som inte vill avskaffa denna stimulans till tjänstesektorn, inte vill göra det just nu, alltså av konjunkturella skäl.
Här har Alliansen ett helt annat synsätt: ”Vi bejakar tjänstesekorn och avdraget för hushållsnära tjänster är för oss ingen konjunkturell insats.”
Schlingmann menar att tjänstesektorn blir allt viktigare för sysselsättningen i Sverige och att antalet jobb kommer att öka rejält här under kommande år — om marknaden får stabila och långsiktiga regler att verka inom. Det är Alliansen beredd att skapa, medan den rödgröna oppositionen inte är det.
Åter står arbetslinjen mot bidragslinjen. Alliansen vill att fler ska komma i jobb, medan de rödgröna lägger hinder i vägen för nya jobb och tvingar därför människor att leva på bidrag.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen