Holland – Europas värsta ynkryggar

Europas länder pladdrar gärna om solidaritet, men när det krävs handling då blundar man. När det verkligen gäller, då backar Europa och låter diktatorer och förtryckare härja fritt. Vi såg det tydligt i upptakten till Irakkriget. Vi ser det i oviljan att pressa Iran.
Men fegast av dem alla är Holland. Det var holländska trupper som i värsta sortens feghet och totalt demoraliserade lät serbiska trupper under Ratko Mladić begå folkmord på muslimska män och pojkar i Srebrenica 1995, under det bosniska kriget.
Holland har 8.000 mord på sitt samvete. Men har man lärt något sedan dess? Inte det minsta. Nu gör Holland om det! Man vänder denna gång afghanska folket ryggen genom att fly från landet med svansen mellan benen.
Än en gång överger Holland värnlösa civila.
Socialdemokraterna i Holland har varit pådrivande för att svika allt vad solidaritet heter. Man överger utsatta och sårbara i nöd.
Frågan är om Socialdemokrater i övriga Europa kommer att följa efter. Ska sveket sprida sig till Europas andra länder?
Deutsche Welle menar att någon dominoeffekt inte är att vänta, Dutch pullout will give NATO headaches, but won’t lead to domino effect:

Tillbakadragandet av holländska trupper från Afghanistan kommer säkert att öka pressen på deras allierade att ta deras plats. Men det är mindre troligt att det utlöser en dominoeffekt bland andra länder som har trupper där. […]
För Tyskland, där en omröstning i parlamentet om utökad truppnärvaro i Afghanistan är planerad till nästa vecka, kommer det holländska beslutet inte att ha någon omedelbar effekt, menar experter.

Vi får verkligen hoppas det.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen