Högskattesamhället innebär att rik pappa är viktigare än talang och utbildning

Skattebetalarnas förening står för en intressant artikel på DN-Debatt idag: Rik pappa är viktigare än talang och utbildning.
Höga skatter befäster klassamhället, istället för att riva ner det. Högskattesamhället stänger karriärvägarna för dem utan kontakter. Det går inte längre göra en klassresa från små omständigheter till samhällets toppskikt. Artikeln avslutas med en befogad fråga:

Det slentrianmässiga motargumentet att det är orättvist att sänka skatten på högre inkomster bemöts bäst med hur alternativet ser ut. Nämligen att ha det som i dag då det är viktigare att köpa ett radhus i en tillväxtregion än att utbilda sig, viktigare att vara född i den generation som var med om snabba prisstegringar på hus än att starta företag, viktigare att födas med en rik pappa än att födas med talang och flit. Är det verkligen så drömmen om jämlikhet ser ut?

Självklart ska personer från förorten och från små omständigheter kunna nå toppen om man har förmågan och viljan at arbeta hårt. Frågan är varför den rödgröna oppositionen vill stoppa dessa klassresor och med höga skatter säger: “bli vid er läst”.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen