Carl Bildt: Vänsterpartiet leder rödgrön utrikespolitik

Under nu pågående utrikespolitiska debatt i riksdagen, sedan utrikesminister Carl Bildt avgivit regeringens utrikesdeklaration, är hetsig. Bildt konstaterar:

Vi har sett något mycket intressant i dagens debatt. Vem är det som företrädde den samlade oppositionen? Det är Hans Linde (V). Han talade för vad en rödgrön regering ska göra, medan Urban Ahlin (S) agerar polemiker.

Det blir allt tydligare att regeringsalternativet till de borgerliga numera är något helt annat än vad det varit förut. Det är inte längre en socialdemokratisk regering, utan en där Vänsterpartiet på djupet kommer att påverka Sveriges förhållande till omvärlden.
Se mer: sammandrag av tidigare utrikesdebatter 1976-2009.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen