Alliansen avskaffar konstnärsadelns privilegier

Regeringen vill ta bort den “inkomstgaranti” som ett antal kulturaktivister får utbetald av staten varje månad, utan några krav på arbete. Nu protesterar de som kan förlora sina adliga privilegier. En läsare skriver:

Noterade precis att diskusionen om konstnärslön blossat upp i Aftonbladet. Vore roligt om du har möjlighet att kommentera det.Jan Myrdal står för en helt obetalbar kommentar som säger det mest om saken:
– Dumt, säger Jan Myrdal.
– Inkomstgarantin gör det möjligt att göra ett helt olönsamt arbete, som att resa till gerillan i Indien där jag just har varit.

Ja, blåblodsadeln förlorade sina statliga privilegier för 100 år sedan. Nu är det dags att avskaffa vänsteretablissemangets. Jan Myrdal hävdar, som vanligt, den kommunistiska jämlikheten: alla ska slava åt staten, utom den kommunistiska överheten som ska kunna leva i sus och dus på andras arbete.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen