Bättre än att spå i kaffesump

Den globala kafékedjan Starbucks Coffee Company, med rötterna i Seattle, öppnar sin första servering i Sverige på Arlanda flygplats och man har ingått samarbetsavtal med Arla.
Med anledning av detta skriver Nerikes Allehanda i ledare, Ett enda kafé tecken på bättre tider:

I dag öppnar amerikanska Starbucks sitt första kafé i Sverige. Detta blygsamma insteg på en ny marknad ska inte tyngas med allt för mycket symbolik. Men det är ändå ett pyttelitet tecken på tilltro till ekonomin och svenskarnas benägenhet att spendera. Och detta från en utländsk ”bedömare”.

Starbucks fick problem i samband med finanskrisen, men tycks ha kommit på fötter och tar nu alltså steget in i Sverige. Att man efter finanskrisen öppna kaffé hos oss, sedan man stängt många i andra delar av världen, är intressant. För det är ett tecken på att man tror på Sverige och vår ekonomi.
Som framtidsprognos är det mycket bättre än att spå i kaffesump. Starbucks investerar och riskerar att förlora pengar. Sådant gör man inte utan vidare. Särskilt inte i dessa tider.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen