Birgitta Ohlsson, EU och tvång

Studerande bloggaren Fredrik Kärrholm skriver i inlägget Nu var det tydligen inte lika kul längre:

Birgitta Ohlsson vill som bekant tvinga föräldrar att dela föräldraförsäkringen. Men nu är hon mycket upprörd över att EU vill tvinga mamman att stanna hemma med barnet de första veckorna efter förlossning.
Kanske inser Birgitta att det bästa är att inte tvinga någon till någonting?

Helt rätt fråga.
(Jag vet att valsen går om att föräldraförsäkringen är en förmån som man kan avstå ifrån om man inte vill följa feministiska kvoteringstvång. Men den argumentationen tycker jag avslöjar än mer: man offrar gärna barnen på feminismens altare. Resultatet blir ju att barnet får mindre tid med sina föräldrar.)
Se mer: Monumentalt motstånd mot kvoterad föräldraförsäkring. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen