Våra osynliggjorda rötter

Under signaturen “Bloggat” i Världen idag tar jag upp Tiger Woods och möjligheten till förlåtelse, Västvärldens osynliggjorda rötter.
Det fascinerar mig att vi har så djupa kristna rötter, men vägrar erkänna det. Jag tillhör ju själv denna skara. Men jag vill förstå mer om varifrån jag kommer, varför jag tar de värderingar jag har som självklara. Och då är det inte politiska ideologier som är svaret. Man måste söka djupare. Och där finns kristendomen. Vad man än må tycka om den.
Och eftersom den finns där, som grunden för vårt moraliska och filosofiska tänkande, borde vi ägna den större uppmärksamhet.
Upptäcktsfärder i vårt inre är minst lika spännande som resor i geografin. Och förmodligen mer produktiva. Resor till exotiska platser kan alla göra. Att upptäcka den egna identiteten kan vi bara göra själva.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen