Skatten sänktes än mer från årsskiftet

Skatten på arbete har sänkts än en gång i och med det nya året. Det är fjärde steget av jobbskatteavdraget som ger vanliga inkomsttagare mer kvar i plånboken och samtidigt medverkar till att fler arbetar. Du kan se hur mycket du tjänar på hemsidan Jobbskatteavdraget.se.
I Svenska Dagbladet skriver PJ Anders Linder, Håll inte jobbskatteavdraget hemligt:

Jobbskatteavdraget kan göra så att fler kommer i arbete. Det säger Riksrevisionen i sin granskning. […]
Det är fråga om rätt remarkabla förändringar. Tjänar man 23000 kronor i månaden och har en genomsnittlig kommunalskatt betalar man 24 procent mindre i inkomstskatt i år än vad man gjorde före jobbskatteavdragen. Den månatliga skatten har sänkts med 1634 kronor, vilket motsvarar knappt 20000 kronor om året!
Har man en låg månadslön på 17000 kronor har man fått inkomstskatten sänkt med mer än en fjärdedel. Det har blivit betydligt mer lönsamt att arbeta jämfört med att inte göra det, precis som det borgerliga budskapet löd i valrörelsen 2006.

Det intressanta i valrörelsen är att höra hur mycket Socialdemokratin och de rödgröna ska höja skatterna i vanliga inkomstlägen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen