Palestinska raketer mot hjälpleveranserna till Gaza

I svenska medier hör vi bara att Israel slagit till mot Gaza, men vi får sällan höra om upprinnelsen till aktiviteterna. Därför kan det vara värt att göra det här.
Tidningen Haaretz rapporterar i Gaza militant fire on Israel:

[S]ex missiler exploderade i nordvästra Negev, tre andra slog ner nära Kerem Shalom gränsövergång till Gaza […] Försvarsdepartementet stängde gränsövergången tills vidare. Dussintals av lastbilar med humanitära hjälpleveranser väntade vid gränsövergången.

Svensk Israel-Information kommenterar i pressmeddelande, Palestinier stoppar hjälpleveranserna till Gaza – igen:

Palestinska islamister stoppade [i torsdags] hjälptransporter från att passera in från Israel till Gaza genom att anfalla gränsövergången Kerem Shalom med granatbeskjutning. Dussintals lastbilar blev stående på den israeliska sidan. Gränssoldater anfölls även dem med en palestinsk anti-tankmissil. Palestinierna bombarderade också israeliskt territorium med flera Qassamraketer, och avfyrade en Katyushamissil mot storstaden Ashkelon.

Det är alltså palestinier som attackerar gränsövergångarna och ser till att den humanitära hjälpen inte kommer in i Gaza.
Palestinierna bygger murar runt sig själva. Det är den palestinska sidan som är problemet i Mellanösternkonflikten. När ska det gå in i huvudet på europeiska politiker och journalister?
Se mer: Jerusalem Post i IAF strikes four targets in Gaza Strip och bloggen Fred i Mellanöstern i Palestiner stoppar hjälpleveranserna (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen