Kronprinsessan agerar storartat

Jag instämmer i republikanska Expressens hurrarop över kronprinsessan Victorias besök hos de svenska trupperna i Afghanistan, Bravo:

Det dröjde tills i januari förra året innan statsminister Fredrik Reinfeldt orkade ta sig till den svensk-finska basen i Mazar-i-Sharif i Afghanistan. Göran Persson satte över huvud taget aldrig sin fot där. Man får gå tillbaka till Carl Bildts tid som statsminister 1992 för att registrera ett tidigare statsministerbesök på en svensk bas (den svenska FN-styrkan i Bosnien).
Ointresset går igen i samhället i övrigt. Medborgarna tycks oengagerade liksom medierna. Få saker är så underrapporterade som Sveriges insats i Afghanistan. […]
I går kväll kom nyheten att kronprinsessan Victoria och hennes blivande make Daniel Westling i största hemlighet har besökt de svenska soldaterna i Mazar-i-Sharif. Det är det bästa initiativet från kungahuset i mannaminne. […]
Sex av sju riksdagspartier står bakom svenskarnas närvaro i Mazar-i-Sharif. De utför ett lika livsviktigt som livsfarligt uppdrag. För det förtjänar de respekt och uppskattning.
Förhoppningsvis bidrar kronprinsessans besök till att den insikten sjunker in.

Kronprinsessan verkar förstå vad en statschefs främsta uppgift är. Att besöka trupperna i Afghanistan är ett genidrag. Det bådar gott inför framtiden.
Läs mer på kungafamiljens hemsida och i pressen: Dagens Nyheter, Svenska DagbladetHufvudstadsbladet, AftonbladetKvällsposten. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen