Varför gynnar svenska politiker islamister?

I SVT:s Dokument Inifrån gör Evin Rubar en utmärkt dokumentär om hur islamister gör sig till talesmän för alla muslimer och lyckas — eftersom svenska politiker springer benen av sig för att tillmötesgå islamisterna, inte muslimer i vardagen.
I Slaget om muslimerna visas hur skillnaden mellan troende muslimer och politisk islamsism ser ut. De troende ägnar sig åt sin privata relation med Gud, medan islamisterna är fokuserade på sharialagar och regler om hur muslimer ska leva. Islamister känns igen på att de alltid lägger sig i hur andra människor lever, säger en muslim i programmet.
Islamisterna behöver inte vara våldsamma, även om de är påträngande och agitatoriska. De vill skilja muslimer från övriga samhället. Motsatsen till integration. Då kan de uppträda som företrädare för den muslimska befolkningen gentemot samhället och dess politiker.
I Sverige har de varit synnerligen framgångsrika. Såväl Mona Sahlin som Fredrik Reinfeldt vänder sig inte till vanliga muslimer utan till islamister när de vill tala om frågor som rör islam. Därmed förstärker de svenska partierna radikaliseringen av islam.
Det är en viktig dokumentär som Evin Rubar gjort. Den borde få samma genomslag som hennes avslöjande om feminismens avarter. Se programmet (det går i flera repriser).
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen