Medierna ger S företräde, bäste Bodström

Helsingborgs Dagblad menar att regeringen alltid får mest medieutrymme, Statsråd i journalistroll:

Den som sitter vid makten syns och hörs mest och den som opponerar känner sig åsidosatt. Förre justitieministern Thomas Bodström (S) är den inom oppositionen som hårdast drivit denna speciella rättvisediskussion. Måltavlan är främst tv:s och radions redaktioner.

Men det är fel. Socialdemokratin gynnas även i opposition. Det som krävs är inte diskussion, som HD skriver, utan fakta!
Fakta talar för sig själv.
Här i bloggen har visats att SVT gömde undan den direktsända bevakningen av Moderaternas stämma i augusti, i SVT24, detta trots att tunga ministrar höll tal. När Socialdemokraterna höll kongress i oktober sändes den i både SVT2 och SVT24.
Detta även om EU-nämnden samtidigt hade utfrågning av Fredrik Reinfeldt (M) inför EU-toppmöte som den svenske statsministern kommer att leda som EU-ordförande. Denna utfrågning togs helt bort från SVT, till förmån för S i två kanaler.
Detsamma gäller Sveriges Radio. Under S-kongressen hade man enbart socialdemokrater i studion när kongressen skulle diskuteras. När borgerliga partier har stämmor, finns alltid en socialdemokrat med, som får ge sina pikar.
Objektivt sett gynnar SVT och SR det socialdemokratiska partiet. Ingen kan hävda något annat.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen