Varför godtar svenska myndigheter klantänkande?

Idag skriver Yassin Mahi Mallin en intressant debattartikel i Expressen, Vi somalier måste bekämpa terrorn:

Vi får dock inte heller det stöd av den svenska staten som man borde kunna förvänta sig. Varför anpassar sig exempelvis svenska myndigheter till klantänkandet? När de kallar in folk för överläggningar får en ur varje klan representera somalierna. Men det var ju klantänkandet som orsakade alla konflikter från första början och som tvingade oss i exil. […]
Vi kan inte längre sitta i våra klanbaserade somaliska föreningar med verksamheter som… ja vad?… de syftar i alla fall inte till att öppna upp för integration eller till att skapa demokratiskt skolade medlemmar.

Ett budskap som borde höras oftare. Och om så sker finns möjligheter att skapa den öppenhet så många önskar.
Skälet till att svenska myndigheter godtar klantänkandet är att officiell svensk integrationspolitik länga sagt att vi i Sverige ska acceptera andra kulturer i lika hög grad som nyanlända ska acceptera vår. Det är i grunden fel.
I Sverige gäller svensk lag och svenska regler. Att tilldela klaner makt över individen innebär att svenska myndigheter begår lagbrott. När ska vi få höra en svensk politiker säga det? När ska likabehandling börja gälla i vårt land? 
Det är denna typ av frågor som politikerna smiter ifrån, och därmed öppnar fältet fritt för såväl religiösa fundamentalister som nya politiska partier.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )
  

Rulla till toppen