Julmusik: Tio-i-topp

Eller rättare sagt nio, för den självklara ettan tänker jag lägga ut på onsdag, dan före dan.
Efter att ha suttit och ”bläddrat” i Spotify för att också musikmässigt komma i julstämning (fotot här tog jag igår på vår innergård, så vädermässigt kan man inget mer begära) har jag gallrat fram en lista som känns rätt.
Det handlar om låtar som jag starkast associerar med jul eller som sätter mig i den där både glada, lättsamma och samtidigt reflekterande, eftertänksamma stämningen som i vilket fall jag förknippar med jul.
Så här ser listan ut från nr 2 till 10:
2. Mer jul med Adolphson & Falk (Eldorado, 1982)
3. White Christmas med Bing Crosby (Holiday Inn, 1942)
4. Gläns över sjö och strand med Allmänna Sången (Candlelight Carols, 2005)
5. Last Christmas med Wham! (Everything She Wants, 1984)
6. Jul hos Frälsningsarmén med Lars Demian (Ännu mera jag, 2003)
7. Stille Nacht med Die Wiener Sängerknaben (Inspirational, 2007)
8. Jul, jul, strålande jul med The Real Group (Julen er her, 2003)
9. Kalles jul med Mörbyligan (Järtecken, 1980)
10. Mera glögg m Galenskaparna och After Shave (Jul,jul,jul, 2000)
Från trubadurer och progg till klassisk gosskör och a cappella, från skämt till stämningsfullt, från pop till psalmer. Kan det bli bättre?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen