Sjukkassan: folket litar mer på Alliansen

Massmedierna har riktat all tänkbar kritik mot regeringen när det gäller reformeringen av sjukförsäkringarna. Journalistkåren har gått oppositionens ärenden och lyft fram enskilda fall som påstås visa hur ”inhuman”, ”kall” och ”hård” regeringen är mot de sjuka. Få medier — med Expressen som ett klart lysande undantag — har påpekat att det är något grundläggande fel i ett system som gör svenska folket till det mest sjukskrivna i världen.
Men har då mediekampanjen mot regeringen haft effekt? 
Opinionsinstitutet Demoskop har utfört en mätning, precis innan jul, av allmänna opinionens hållning i sjukförsäkringsfrågan, rapporterar PJ Anders Linder i Svenska Dagbladet, Oväntat lågt stöd för de rödgröna om sjukkassan:

Trots kanonaden i medierna har 31 procent av de tillfrågade stort eller mycket stort förtroende för regeringen när det gäller villkoren för sjukskrivna, medan bara 20 procent har stort eller mycket stort förtroende för de rödgröna. […]
Regeringens medelbetyg blir enligt Demoskop 2,58. Oppositionens medelbetyg blir 2,50.

Det vi som har borgerliga värderingar alltid måste ha i minnet, är att medierna lutar åt vänster och förstorar vänsterns kritik. Mediedebatten är inte densamma som debatten vid medborgarnas köksbord. Gör aldrig likhetstecken däremellan!
Det har tyvärr alltför många borgerliga politiker och partier gjort, och därmed givit upp idédebatten innan den startat.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen