I Sverige döms rättskaffens folk

Att svensk politik och rättsväsende står på de kriminellas sida visade sig återigen när en 70-åring i Värnamo döms till dagsböter för att ha tillrättavisat en 12-åring som cyklade på folkparkens minigolfbanor.
Det officiella Sverige står på våldsverkarnas sida. Det är inget snack. Man värnar buset, de som förstör. Och straffar de som försöker hålla ordning och skapa trivsel.
När det gäller kriminalpolitik är svenska politiker så bortom allt sans och vett att det är märkligt att nya partier inte utmanat dem.
För vem är det som stiftat de lagar som gör att tingsrätten dömer den pensionär som utan lön arbetar ideellt i Folkparken för att den ska vara i gott skick och försöker rädda anläggningen från vandalism?
Till Svenska Dagbladet säger den dömde, Örfil gav pensionär böter:

– Jag gjorde det för att jag skulle freda kommunens egendom och mig själv. Man måste sätta sig i lite respekt, annars kanske jag hade fått stryk själv.
Ronald Fasth har arbetat ideellt i Folkets park sedan början av 60-talet. Han säger att det sedan flera år tillbaka har varit stora bekymmer med ungdomar som kommer dit och förstör.
– Ibland kan de vara 15 stycken. Vi har sagt till dem att de gärna får vara där om de sköter sig men de förstör och lever bus.

Alla riksdagspartier står på busets sida. Inget står på de ideellt arbetande krafternas.
Vad lär oss fallet? Jo, man ska akta sig för att engagera sig i föreningsliv och civilsamhället, det ger bara problem. Och 12-åringar vet nu att de helt utan risk kan begå allt grövre skadegörelse — det är dom som säger ifrån som straffas.
Och så undras det varför politiker inte har något anseende längre! Svaret är självklart: politiker står inte längre på folket sida. Politikerna låter sig styras av staten och systemen. All kontakt är bruten med medborgarna i vardagen och den moral som finns djupt rotad i samhället. Politiker begriper ingenting om verkligheten längre.
Den idellet arbetande pensionären borde få medalj för sina samhällsinsatser. Istället får han böter.
Så kan Sverige av idag sammanfattas.
Se mer i DN, HD, FBAB,2 och Gubbjävlar och snorungar,(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen