Reinfeldt rankad som Europas bästa regeringschef

Franska tidningen La Tribune har låtit en panel med 27 Brysselkorrespondenter från alla medlemsländer ranka Europas regeringschefer.
Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt har utsetts till 2009 års bästa regeringschef, Le Premier ministre suédois, Fredrik Reinfeldt, sort n°1 du palmarès Eurotribune 2009 des chefs d’Etat et de gouvernement européens:

Han är årets uppenbarelse. Från att praktiskt taget varit okänd för sex månader sedan, har den svenska statsministern Fredrik Reinfeldt blivit vinnare av Eurotribune 2009. «Intelligent, sval och humoristisk» är den bild som en jurymedlem ger av den 44-årige statsministern som fick ta över den otacksamma uppgiften att leda EU efter Tjeckien och då Lissabonfördraget skulle sjösättas, samtidigt som finanskrisen skulle hanteras. Likt en Volvo diesel har han stadigt fört frågorna framåt, utan åthävor men med hantverksskicklighet.

Tidigare har också Sveriges finansminister rankats som en av Europas bästa. Vår regering får alltså högt betyg av omvärlden för sin kompetens.
Nu gäller det att övertyga också det svenska folket inför valet i september.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen